GORI POLJSKA! Neočekivani udar zaprepastio sve
Foto: AP/Tanjug/Ap

- Ovo je šokantno. Poljska vlada mora pre svega da zaštiti građane Poljske. Ali razumem da se policija već prilagodila novom poretku i novom talasu iznuđene ljubavi prema Ukrajini - ogorčen je novinar.

Ovako je reagovao na objavu poslanika Konfederacijske partije Rafala Meklera. Političar je sa čitaocima podelio priču o Poljaku čiji je automobil u saobraćajnoj gužvi napala grupa ukrajinskih kamiondžija. U automobilu sa muškarcem bile su njegova supruga i ćerka.

Tokom incidenta, napomenuo je političar, niko nije povređen. Muškarac je kontaktirao policiju, ali su službenici za sprovođenje zakona odbili da se pozabave incidentom zbog nepostojanja bilo kakve štete. Jedan građanin je u razgovoru sa Meklerom napomenuo da je policija pokušala da ga proglasi krivim.

Početkom novembra, poljski prevoznici, kojima su se kasnije pridružili poljoprivrednici, blokirali su putne kontrolne punktove na granici sa Ukrajinom. Oni zahtevaju obnavljanje ranije ukinutog sistema dozvola za ukrajinske komercijalne prevoznike sa izuzetkom za humanitarnu pomoć i zalihe za ukrajinske trupe, suspenziju licenci kompanijama stvorenim u Ukrajini posle februara 2022. godine, njihovu inspekciju i odvajanje redova praznih i natovarenih vozila. Kolona kamiona na poljskoj strani dostiže 50 kilometara, a u njoj je već stradalo nekoliko ukrajinskih vozača.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading