Moksva
Foto: AP/Alexander Zemlianichenko (STF)

Otimanje ruskih sredstava, kako upozorava, može da nanese ozbiljan udarac celom međunarodnom finansijskom sistemu.

Dodao je da Rusija primećuje da se te rasprave intenziviraju, ali i da se zatim gase, a prema njegovim rečima, u svakom slučaju, ta tema je neprihvatljiva za Moskvu.

- Malo šta može da se doda na ono što je o ovome već rekao naš ministar spoljnih poslova - tvrdi Peskov.

Rusija neće tek tako posmatrati da joj protivzakonito oduzimaju sredstva, ističe i dodaje da Moskva razmatra šta može da konfiskuje kao odgovor.

Prijem Ukrajine u EU uništiće Evropu

- Prijem Ukrajine u EU bi potkopao ceo unutrašnji sistem Evrope i urušio Uniju – trezvene glave to razumeju - istakao je Peskov.

Mađarski premijer Viktor Orban je ranije, komentarišući odluku EU da započne pregovore sa Ukrajinom o članstvu, upitao da li Brisel namerava da je prihvati zajedno sa novim ruskim regionima i ruskom vojskom tamo raspoređenom i pozvao da se razjasni trenutna veličina i stanovništvo Ukrajine. 

- Jasno je da bi primanje Ukrajine u EU bez uzimanja u obzir teritorijalnih problema koje ona ima, potkopalo ceo sistem saveza. To biti teret koji EU jednostavno ne može da podnese - naveo je on, odgovarajući na pitanje da li je Moskva zabrinuta zbog granica u kojima se planira prijem Ukrajine u Evropsku uniju.

Nove teritorije su neodvojive od Rusije, a svako ko ima pretenzije na njih će se suočiti sa posledicama, upozorava portparol Kremlja.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading