Redžep Tajip Erdogan
Foto: Alo/Foto: Profimedia

Na današnjem zasedanju crnogorskog parlamenta šef poslaničkog kluba DPS-a Andrija Nikolić je kazao da je predsednik Skupštine Crne Gore Andrija Mandić dužan da građanima Crne Gore objasni šta je radio u izbornom štabu SNS-a.

Licemerje Demokratske partije socijalista ovom jeftinom političkom kampanjom doživljava svoj vrhunac, jer su poslanici ove opozicione partije mogli da prave političke konstrukcije i ranije, kada su za to imali i konkretnije prilike, podseća Aloonline.me.

Naime, njihov doskorašnji koalicioni partner, predsednik Bošnjačke stranke, i tadašnji potpredsednik Vlade i ministar kapitalnih investicija Ervin Ibrahimović, u maju mesecu ove godine boravio je u Turskoj, gde je u sklopu izborne kampanje Redžepa Tajipa Erdogana prisustvovao otvaranju novoizgrađene džamije Barbarosa Hajrudin paše.

Precizno, Ervin Ibrahimović je 12. maja ove godine prisustvovao ceremoniji otvaranja pomenute džamije i bio na bini pored predsednika Turske Redžepa Tajipa Erdogana, predsednika turskog parlamenta Mustafe Sentopa i predsednika Uprave za verska pitanja Ali Erbasa.

Podsećanja radi, džamija je otvorena uoči predsedničkih i parlamentarnih izbora koji su održani 14. maja, samo dva dana kasnije.

Iz Bošnjačke stranke ni dan danas nije odgovoreno da li je Ibrahimović otputovao u Tursku na poziv Erdogana, koji je tada bio povod posete i da li je Ibrahimović podržavao Erdogana u političkoj kampanji.

Ministar rada i socijalnog staranja Admir Adrović, državni sekretar u Ministarstvu odbrane Asmir Pepić, koji su funkcioneri Bošnjačke stranke (BS), kao i njihov partijski kolega Enes Husović, takođe su kao podrška učestvovali na mitingu i sada vladajuće Erdoganove Stranke pravde i razvoja (AKP) koji je održan 7. maja na aerodromu Ataturk u Istanbulu.

BONUS VIDEO

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading