Mačke u zatvoru
Foto: Printscreen/Foto: Youtube/Printscreen

Krzneni zatvorski ljubimci uvedeni su u zatvor u čileanskoj prestonici pre otprilike deceniju da bi kontrolisali populaciju glodara.

Međutim, bez sprovođenja programa sterilizacije, njihov broj je porastao i sada iznosi skoro 100.

Mnogi zatvorenici dele „saosećajnu“ vezu sa mačkama koje se izležavaju oko svojih zatvorskih ćelija, spavajući na improvizovanim krevetima.

I dok životinje ne služe kazne, kao i njihovi cimeri, one su vezane zatvorskim zidovima i izazovima koje donosi život u njima.

Zatvorenici stružu ostatke sa svojih plastičnih poslužavnika da bi nahranili mačke, s obzirom da im je zabranjeno da unose hranu za kućne ljubimce u objekat.

Mačke u zatvoru

Foto: Youtube/Printscreen

 

 

Neki danima ne jedu da bi stomaci njihovih ljubimaca bili puni.

Cementom popločano rekreativno dvorište starog zatvora u Santijagu ne pruža ni mačkama adekvatan prostor za olakšanje, što znači da su urin i izmet uobičajeni prizor.

Međutim, zatvorenike najviše ne brine nehigijenski uslovi ili nedostatak hrane, već nedostatak pristupa bilo kakvoj veterinarskoj nezi.

Čileanska dobrotvorna organizacija za zaštitu mačaka Felinnos Foundation predložila je zatvorskim vlastima da dođu kako bi mačke obavile preko potreban pregled. Međutim, šefovi objekata su u početku „oklevali“ da puste timove da uđu jer kontrola populacije mačaka nije bila na vrhu njihove liste obaveza. Samo je naglašeno tekuće pitanje higijene da su zvaničnici pristali da otvore svoja vrata, rekao je za Metro.co.uk portparol Humane Societi International (HSI), dobrotvorne organizacije koja je pomogla u organizaciji posete.
 

Mačke u zatvoru

Foto: Youtube/Printscreen

 

 

Mnogi novorođeni mačići umiru od nedostatka adekvatne hrane, bolesti i povreda – mogu biti zgnječeni tokom sukoba koji izbijaju između grupa zatvorenika. Odrasle mačke se prilagođavaju životu u zatvoru dok nauče da se kriju kada je to potrebno, ali bebama je teže.

Zatvor sa hiljadama robijaša



La Peni je poznat kao jedan od najprenaseljenijih zatvora u Čileu. Sa maksimalnim kapacitetom od oko 2.400, trenutno ima skoro duplo.

Stari Santjago je vrsta „CDP-a“, inače zvanog istražni zatvor u koji su smešteni zatvorenici koji čekaju i kojima se sudi. Međutim, podaci pokazuju da se uglavnom zatvaraju muškarci koji služe kaznu

Terapijski programi koji dovode životinje u popravne ustanove, od papagaja i tropskih riba do pasa i zamoraca, isprobani su u zatvorima širom sveta. Ovi zatvorski ljubimci ublažavaju napetost i smanjuju nerad zatvorenika dok im daju osećaj odgovornosti.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading