"NE BEŽIMO OD PREGOVORA" Lavrov o sukobu sa Ukrajinom
Foto: Alo/Shutterstock

"Predsednik (Rusije Vladimir Putin) je svojevremeno rekao da oni koji su sada protiv pregovora, uključujući i one koji su zabranili (predsedniku Ukrajine Volodimiru) Zelenskom da potpiše već postignuti sporazum u aprilu 2022, moraju da shvate da što duže budu primoravali Zelenskog da vodi rat, to će za njih biti teži uslovi u kojima pregovori mogu da počnu", rekao je Lavrov posle sastanka kolegijuma ruskog i beloruskog ministarstva spoljnih poslova. Ponovio je da Rusija nikada nije "bežala od pregovora", prenosi RIA Novosti.

Lavrov je rekao da visokorangirani predstavnici zapadnih zemalja nastoje da uspostave kontakte sa Moskvom o Ukrajini, uprkos javnim obećanjima da neće razgovarati o tim pitanjima bez prisustva Kijeva. "Kada su izjavili i nastavljaju da izjavljuju, po mom mišljenju, po inerciji, da oni neće razgovarali ni o čemu o Ukrajini bez Ukrajine, naravno, oni su licemerni. To uopšte nije tačno", rekao je Lavrov, navodi Interfaks.

Lavrov je dodao da nema pravo da navodi imena, ali tvrdi da je jedan broj visokih, veoma poznatih lidera zapadnih zemalja, uključujući jednog konkretnog lidera veoma poznate zapadne zemlje, više puta slao signale preko barem tri različita kanala sa porukom: "Zašto se ne sastanemo i razgovaramo o tome šta da radimo sa Ukrajinom i evropskom bezbednošću". Ruski šef diplomatije smatra da je vreme da NATO i EU shvate potpuni ćorsokak rata koji su pokrenuli protiv Rusije preko režima Zelenskog.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading