Ukrajina
Foto: Alo/Shutterstock

 

Kako je rekao Rodion Mirošnik, od predstavnika zapadnih država u međunarodnim organizacijama do danas se nisu čule reči osude ili zabrinutosti "zbog bezakonja koje čini Kijev, a posvećivali su sate i sate obraćanja i desetine događaja da izraze zabrinutost za sudbinu i zdravlje nekog stranog agenta".

On je podsetio da su od 1. novembra izvedena najmanje tri teroristička napada za koje su odgovornost zvanično preuzele državne strukture kijevskog režima.

"Međutim, čini se da se teroristički napadi ne uklapaju u taj sistem i ne zaslužuju njihovu osudu. Svi koji su učestvovali u naređivanju, organizovanju i realizaciji terorističkih napada moraće da snose odgovornost za njih. Zapadne zemlje još uvek imaju šansu da izraze svoj zvaničan stav prema otvorenim terorističkim akcijama koje podržava i sprovodi kijevski režim Zelenskog", poručio je Mirošnik.

On je istakao da je 8. novembra dignut u vazduh automobil sa poslanikom Narodnog saveta LNR Mihailom Filiponenkom, 6. decembra je na isti način poginuo bivši poslanik Narodnog saveta LNR Oleg Popov, a tog dana je ubijen i bivši poslanik Vrhovne rade Ilja Kiva.

"Podignute su optužnice i vodi se istraga. Ali i na osnovu preliminarnih podataka možemo reći da je u svim ovim slučajevima bilo znakova vansudskih pogubljenja za čije izvršenje su preuzele odgovornost kijevske vlasti, njene obaveštajne službe, njene zvanične državne strukture", rekao je diplomata.

BONUS VIDEO

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading