oluja njujork
Foto: Alo/Profimedia

Zbog vremenskih nepogoda pričinjena je velika šteta na kućama, dok je u oko 86.000 kuća prekinuto snabdevanje strujom.

Centar niskog pritiska koji je u subotu izazvao dramatične oluje širom juga krenuće na severoistok, jačajući kako se približava Njujorku, gde je 50 miliona ljudi pod opasnošću od poplava, piše Telegraf.

- Ovo je prvo upozorenje na jak vetar u Njujorku od 2020. godine - rekao je meteorolog Set Darling za Post, napominjući da upozorenje znači veći rizik od oborenog drveća ili dalekovoda.

Očekuju se udari vetra od 80 km/h, a padavine se prognoziraju da počnu oko 15 sati i trajaće do 11 sati u ponedeljak. Jak vetar nastaviće da duva i u utorak.

U međuvremenu, delovi severnog dela Njujorka, Nju Hempšira, Vermonta i Masačusetsa trenutno su pod upozorenjima o zimskim vremenskim prilikama, a tokom ove oluje može da se nađe i sneg od 5 do 8 inča, rekao je Darling.

Uprava za hitne slučajeve Njujorka je na X napisala da će uputstvo za putovanja biti na snazi od 16 časova od nedelje do ponedeljka do 6 ujutru, dok postoji opasnost od poplava.

Oluja je deo sistema koji je u subotu izazvao haos u centralnom Tenesiju. Najmanje šest osoba je poginulo, uključujući jedno dete, a više od 20 je povređeno nakon tornada koji je prošao kroz region.

Zvaničnici su zamolili stanovnike da ostanu u svojim domovima dok se operacija potrage i spasavanja nastavlja.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading