Rusija
Foto: Shutterstock/FOTO Shutterstock

"Rosneft Deutschland" čini oko 12 odsto nemačkih kapaciteta za preradu nafte i među najvećim je rafinerijama. Rafinerija u Švedu bez izlaza na more je četvrta po veličini u Nemačkoj, zadovoljava 90 procenata berlinskih potreba za gorivom, a takođe snabdeva delove Poljske derivatima.

EU je uvela embargo na rusku naftu koja se isporučuje brodovima, a Nemačka je pokušavala da pronađe druga rešenja za snabdevanje rafinerija. Vlada je odluku o uvođenju državne uprave branila tvrdnjom da zbog poremećaja u snabdevanju ruskom naftom želi da obezbedi snabdevanje derivatima, a upravni sud je u martu odbio tužbu Rosnjefta, zaključivši da vlada nije prekoračila mandat. uvođenjem državne uprave.

Pravni zastupnik "Rosnjefta" Malmendier Legal saopštio je da je podneo tužbu Ustavnom sudu u kojoj ukazuje na proceduralne greške nižeg suda, povredu ustavnog principa prava na saslušanje i neustavnost dela suda.

Oni su istakli da je "Rosnjeft" podneo tužbu saveznom upravnom sudu i zbog vladinih odluka o produženju mandata državne uprave. Nemačko ministarstvo ekonomije, koje nadgleda administraciju, nije odgovorilo na njihov zahtev za komentar o novom zakonskom potezu "Rosnjefta".

BONUS VIDEO

@alo_portal "SA ĐORĐOM MELONI SAM PRIČAO O VAŽNIM PITANJIMA" Vučić: Bilo je robne razmene od 4,6 milijardi evra, složili smo se da može više! #alo #alodnevnenovine #aleksandarvucic #djordjameloni #fypシ #fypシ゚viral ♬ original sound - Alo_portal

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading