Panče Ž.
Foto: Printscreen/Facebook

Makednonska "TV Telma" navodi da je Vanja kidnapovana zbog otkupa od njenih roditelja. Njena majka je u nedavnoj izjavi istakla da njen suprug ne koristi društvene mreže, jer, kako je navela "ne žele svi da rizikuju svoj život".

Policija je uhapsila trojicu osumnjičenih za ovaj svirepi zločin, a V.M., jedan od trojice uhapšenih priznao je krivicu.

U tužilaštvu je potvrđeno da je osumnjičen i otac kidnapovane i ubijene Vanje Đorđevske, kom je i određen pritvor.

- Devojčicin nestanak prijavio je njen otac u ponedeljak oko 11 sati, a jedan od identifikatora njenog kretanja je mobilni telefon. Njegov signal poslednji put je bio lociran u blizini Univerzalne sale. Pretreseni su svi podrumi u okolini centra, saslušani svi svedoci, pregledani snimci sa 50 kamera, pretreseno korito reke Vardar, manastiri, ali se istraga nastavlja - kazao je Oliver Spasovski, ministar policije Severne Makedonije.

Njen otac Aleksandar je, prema pisanjima tamošnjih medija, 27. novembra u 11 časova prijavio da je istog dana oko 7.27 časova njegova maloletna ćerka već izašla iz stana i krenula u Osnovnu školu "Johan Hanjrih", a prethodno je njena majka u 8.35 časova, pozvala broj hitne pomoći da kaže da joj je nestala ćerka.

U tužilaštvu je potvrđeno da je osumnjičen otac kidnapovane i ubijene Vanje zadržan danas u policiji i određen mu je pritvor.

"Ljupče poslovao sa ubijenim frizerom"

Prema pisanjima "TV Telma", Ljupče Palevski je poznavao odranije ubijenog frizera iz Velesa, s kojim je doveden u vezu zbog navodnog vađenja zlata.

Palevski, koji je predsednik pokreta "Treta", javno je eksponirana ličnost u zemlji, posebno u prestonici.

Panče Ž.

Facebook

 

 

 

U međuvremenu, u javnosti se pojavila informacija da je jeziv scenario dogovoren sa Ljupčem Palevskim-Palcom, koji je u bekstvu.

Nakon sedmodnevne potrage, makedonska policija pronašla je telo Vanje kod Velesa, dok je pored njenog tela pronađena još jedna ubijena osoba. Telo frizera iz Velesa, Panče Ž. (74) pronađeno je u okolini Velesa.

Podsetimo, Vanja je nestala 27. novembra u Skoplju na putu do škole, dok su njeni roditelji, Zorica i Aleksandar, sumnjali da je oteta. Poslednji put viđena je na Bulevaru Partizanskog odeja ispred "Broz kafea", odakle se izgubila, a poslednji signal sa njenog telefona bio je preko puta Univerzalske sale.

Kurir.rs/TV Telma/Skoplje1/Kurir.mk

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading