DRON BOMBARDER TERORIŠE RUSE
Foto: Printscreen/youtube

U poslednje vreme, ruska vojska se suočava sa ozbiljnim izazovima u vidu napada visokotehnološkim oružjem iz Ukrajine. Pored američkog višecevnog bacača raketa HIMARS i britanskih krstarećih projektila "storm šedous", sada imaju i problem sa ukrajinskim bombarderima-dronovima "vampir".

Dron-bombarder "vampir" je brza bespilotna letelica koja može da uništi ruske tenkove i oklopna vozila iz neposredne blizine noću. Ovi dronovi su sposobni da lete brzinom od oko 23 metra u sekundi i nose teške eksplozivne naprave, što ih čini veoma efikasnim u napadima. Ono što dodatno otežava situaciju za rusku vojsku jeste činjenica da "vampiri" mogu da lete noću i da identifikuju mete pomoću termalnih kamera, čime dobijaju prednost u odnosu na druge vrste bespilotnih letelica.

BONUS VIDEO

@alo_portal JERUSALIM - sveti grad! Jedan je od najstarijih gradova na svetu! Danas je Jerusalim grad tuge. Ali ostaje grad nade i sveti grad… #alo #alonovine #alodnevnenovine #fypシ #fyp #foryou #viral #jerusalim #jerusalem #izrael ♬ original sound - Alo_portal

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading