Francuska policija
Foto: AP/Thibault Camus (STR)

Francuskog profesora istorije ispred škole u kojoj je radio u predgrađu Pariza, ubio je 18-godišnji napadač čečenskog porekla odsekavši mu glavu.

Policija je ubrzo nakon napada smrtno ranila napadača.

Jedna tada 13-godišnja devojčica koja je navodno roditeljima ispričala da je Pati prethodno zamolio učenike muslimanske veroispovesti da napuste učionicu pre nego što je pokazao karikature, suočava se sa lažnim optužbama nakon što je ustanovljeno da ona tada nije bila na času, prenosi Rojters.

Petoro preostalih maloletnika, koji su u vreme ubistva imali između 14 i 15 godina, biće optuženo za krivično delo zavere ili zasede s predumišljajem. Oni se sumnjiče da su ubici ukazali na profesora Pati ili da su mu pomogli pri bekstvu.

Svim maloletnicima, čiji se identitet zbog starosti ne sme otkrivati, sudi se na sudu za decu, a suočavaju se sa kaznom zatvora od godinu i po do dve godine.

Ročišta koja traju do 8. decembra biće održana iza zatvorenih vrata, a pored maloletnih lica optuženo je i osam odraslih osoba, koje će odgovarati pred specijalnim krivičnim sudom.

 

@alo_portal POBEDILA SAM SEBE Milica odbranila prošlogodišnju titulu, za Alo! progovorila o uspehu i postavljenom rekordu #alo #alodnevnenovine #beogradskipolumaraton #fypシ #fypシ゚viral ♬ original sound - Alo_portal

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading