Neredi u Dablinu
Foto: AP/Brian Lawless (SUB)

"Ukupno imamo 34 hapšenja, od kojih će 32 osobe jutros biti izvedene pred sud", rekao je Haris na konferenciji za novinare, prenosi BBC.

On je dodao da je na nasilnim protestima značajno oštećeno 13 prodavnica, uništeno 11 vozila policije, tri autobusa i tramvaj.

 

Jedan policajac je teško povređen tokom policijske akcije, dok je mnogo više povređeno tokom nereda, naveo je šef irske policije.

Javni red i mir je ponovo uspostavljen oko 21 čas sinoć, rekao je Haris.
Tokom protesta, okupljeni su uzvikivali antiimigrantske slogane, navodi Gardijan, a Haris je na sinoćnoj konferenciji za medije rekao da je u neredima učestvovala "huliganska frakcija, vođena krajnje desničarskom ideologijom.

Haris je novinarima sinoćna dešavanja u Dablinu opisao kao "vanredna", dodajući da takve scene nisu viđene u irskoj prestonici "decenijama".
Haris je opravdao reagovanje policajaca na lice mesta, dodajući da će biti sprovedena "fundamentalna revizija taktike za uspostavljanje javnog reda”.
Načelnik irske policije je upozorio da postoje sumnje da bi na ulicama Dablina moglo biti još nasilja i da se vrše procene odgovarajuće reakcije.

U Dablinu je jutros primetno pojačano prisustvo bezbednosnih snaga posle sinoćnih nasilja, pljačke i haosa u glavnom gradu Irske, na protestu nakon napada nožem kod jedne škole, u kojem je povređeno troje dece.

Javni saobraćaj je jutros normalizovan sa nekim izmenama u centru grada, a u toku je račišćavanje ulica, prenosi „Ajriš independent“.

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading