LAVROV OPLEO PO ZAPADU Ljudska prava su dobar uzgovor
Foto: AP/Tanjug

Pozdravnu reč pročitao je direktor Odeljenja za multilateralnu saradnju u oblasti ljudskih prava Ministarstva spoljnih poslova Rusije Grigorij Lukjancev.

"Danas kolektivni Zapad pokušava da zameni opšteprihvaćene međunarodne pravne norme svojim pravilima. U tom kontekstu, temu ljudskih prava zapadnjaci često koriste kao oruđe i izgovor za mešanje u unutrašnje stvari suverenih država", rekao je Lavrov.

"Agresivna promocija ideja i stavova destruktivnih po društvo sprovodi se u pozadini grubih kršenja ljudskih prava u samim zapadnim zemljama", naglasio je šef ruske diplomatije.

Ministar je napomenuo da je u vezi sa tim negativnim trendovima važno zapamtiti da Deklaracija o ljudskim pravima, kao i Povelja UN, ostaje relevantna. 

"Mora se učiniti sve što je moguće da se obezbede savesno i jednoobrazno tumačenje tih temeljnih dokumenata svetske organizacije od strane svih država članica. Nastavićemo da promovišemo razvoj konstruktivnog, ravnopravnog i međusobnog dijaloga u toj oblasti", zaključio je Lavrov.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading