HAOS U MOLDAVIJI Pas Maje Sandu izujedao predsednika Austrije (FOTO)
EPA

Naime, za vreme njegove zvanične posete, fotografisanja i šetnje u glavnom gradu Moldavije, "prvi pas" te države, ljubimac predsednice Maje Sandu psić Kordut, ugrizao je Van der Belena za ruku. 

Incident su ispratili prisutni mediji, a događaju je prisustvovala i predsednica Slovenije Nataša Pirc Musar. 

Kada je Van der Belen pokušao da pomazi Korduta, pas ga je napao i ugrizao ga za desnu ruku, a na kasnijim slikama se vidi da mu je ruka u zavojima.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Maia Sandu (@maia.sandu)

 

"Oko njega je bilo previše ljudi", izvinila se Sandu objašnjavajući da je njen ljubimac bio uznemiren. 

Psić je inače, pre nego što ga je usvojila Sandu i pre nego što je poneo laskvau titulu prvog psa Moldavije, bio lutalica koja je izgubila nogu u saobraćajnoj nesreći.

"Kordut je deo našeg tima u Predsedništvu oko 7 meseci, otkako smo ga pronašli ranjenog na ulici. Nažalost, nismo mogli da mu spasimo šapu, ali nakon nekoliko meseci lečenja, on sad srećno trčkara na 3 noge", napisala je predsednica na Instagramu, prenosi "Politiko" dodajući da je Kordut u Moldaviji u međuvremenu postao neka vrsta "influensera".

Van der Belen i Musar su inače došli u Kišinjev kako bi razgovarali o mogućnosti da se Moldavija pridruži EU, budući da je država zajedno sa Ukrajinom dobila status kandidata.  

Nakon incidenta nameće se pitanje - da li je tačno ono što se tvrdi u narodu, odnosno da li naši ljubimci zaista imaju najbolju intuiciju?

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading