Medved kod Ivanjice
Foto: Alo/Foto: RINA

Policija je potvrdila da 56-godišnja žrtva ima više posekotina, kao i da se nalazi u bolnici, piše RIA.

"Šumarstvo Lutoviska dobilo je informaciju o opasnom incidentu koji se dogodio u blizini nekadašnjeg sela Hulskoje. Medved je napao muškarca u šumi, nedaleko od jazbine koju smo poznavali i kontrolisali, nanevši mu brojne povrede. Drugi Muškarac, koji je učestvovao u incidentu, nije povređen i pozvao je pomoć, zahvaljujući čemu je žrtva završila u bolnici", navodi se u poruci.

Iz Šumarstva ističu da je jazbinu otkrio šumar u januaru 2023. godine, pa su u tom delu šume obustavljeni svi radovi, a u oktobru je postavljena i kamera radi nadgledanja.

Prema rečima Šumarstva, žrtva je aktivista inicijative "Divlji Karpati", koja im se obratila sa zahtevom da se oko medveđe jazbine napravi zona zaštite.

"Da je procedura stavljanja zaštitne zone u toku, znali su aktivisti inicijative Divlji Karpati. Nažalost, narušili su mir životinje koja se sprema za hibernaciju, što je izazvalo dramatičnu situaciju koje su bili deo", navodi se u poruci.

BONUS VIDEO

 

@alo_portal JERUSALIM - sveti grad! Jedan je od najstarijih gradova na svetu! Danas je Jerusalim grad tuge. Ali ostaje grad nade i sveti grad… #alo #alonovine #alodnevnenovine #fypシ #fyp #foryou #viral #jerusalim #jerusalem #izrael ♬ original sound - Alo_portal

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading