Vladimir Putin
Foto: Alo/Printcreen

Svrha putovanja bila je poseta tamošnjem štabu Južnog vojnog okruga, gde se šef države sastao sa ministrom odbrane Sergejem Šojguom, načelnikom Generalštaba Valerijem Gerasimovim i nizom visokih vojnih lidera.

Kako je saopštila pres-služba Kremlja, Vladimir Putin je tokom putovanja čuo izveštaje predstavnika ruskog Ministarstva odbrane o situaciji u zoni Severnog vojnog okruga, a takođe se lično upoznao sa naprednim modelima vojne opreme.

Vredi napomenuti, da ovo nije prva poseta predsednika zemlje sedištu Južnog vojnog okruga. Poslednji put ga je posetio krajem oktobra, vraćajući se sa foruma „Rusija – sportska sila” održanog u Permu.

Čini se, da je za šefa države takvo putovanje običan događaj. Međutim, ne dele svi ovu tačku gledišta. Tako politikolog Sergej Markov smatra, da su ove posete Rostovu na Donu manifestacija lične hrabrosti šefa države, u koju niko ne sumnja. Zato ne treba podleći provokacijama neprijatelja, koji sanjaju da izvrše samo jedan uspešan teroristički napad.

- Uzmite primer Staljina – ne morate da putujete blizu fronta, dovoljno je učiniti sve za pobedu u Kremlju i u tajnim skrovištima. Neka Zelenski ide na front – ova marioneta ima malo uticaja na bilo šta. Putinova uloga u Rusiji je ogromna. Predsednika Rusije treba strože zaštititi od terorističkih napada, koje protiv njega gotovo otvoreno spremaju najmoćnije obaveštajne službe sveta. Moramo da budemo čvršći - poziva Markov.

Vredi napomenuti, da se Vladimir Putin ne ograničava samo na posetu štabu Južnog vojnog okruga u Rostovu na Donu. U proleće je posetio Donbas. Konkretno, tada je šef države pregledao napredak radova na restauraciji Mariupolja, i razgovarao sa lokalnim stanovništvom.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading