policija
Foto: Shutterstock/Shutterstock

Ponovo je pucano na jevrejsku školu u Montrealu, što je treći put za manje od nedelju dana da je škola u navedenom gradu pogođena usred pojačanih tenzija zbog sukoba između Izraela i Gaze, saopštila je policija, prema lokalnim medija.

Niko nije povređen, ali je oštećena fasada "Ješive Gedole" u Montrealu. Tragovi metaka i čaure pronađeni su nakon što su stanovnici čuli pucnjavu rano u nedelju, izvestio je "Si-Bi-Es Njuz" u Kanadi.

 

 

Ali su još dodatne dve škole u Montrealu prijavile da su u četvrtak ujutro pronašle rupu od metka na svojim ulaznim vratima, javili su lokalni mediji. Nije jasno da li su incidenti u jevrejskim školama na zapadnom kraju grada povezani.

 

 

"Pucnjava ima cilj da zastraši Jevreje"

Majer Fejg, član Saveta hasidskih Jevreja Kvebeka, kaže da pucanje u škole ima za cilj da zastraši jevrejsko stanovništvo u gradu, prenela je ranije novinska agencija.

U Torontu u Kanadi, policija je prijavila da su zločini iz mržnje protiv Jevreja i muslimana više nego udvostručili broj za celu 2022. godinu za samo tri nedelje od početnog napada Hamasa 7. oktobra, prenosi Blic.

BONUS VIDEO

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading