Jedrilica
Foto: Privatna arhiva/Foto: RINA

- Spasioci UPSUL i pripadnici SGP i CB Budva su izašli na lice mesta i zatekli jedrilicu koja je bila bez posade, odnosno napuštena. Na samom pramcu jedrilice je narandžastvom bojom napisana poruka da se radilo o spasavanju 1. oktobra ove godine - rekao je Žarko Lukšić ispred UPSUL-a.

On je dodao da su operateri na pomorsko-operativnom centru odmah kontaktirali Koordinacioni centar traganja i spašavanja na moru MRCC Roma i tražili informacije, vezane za jedrilicu nasukanu na Crnogroskom primorju.

Jedrilica

Foto: RINA

 

 

- Potvrđeno je da je italijanska obalska straža imala akciju spašavanja migranata u Jonskom moru na 80 nautičkih milja od italijnske i grčke obale, te je jedrilica napuštena plutala do nasukanja na obalu u Rafailovićima punih jedan mesec i 10 dana, a udaljenost od mesta spašavanje do Rafailovića je neverovatnih 246 nautičkih milja, tačnije 455 kilometara - naglasio je on.

Ovo je još jedan nestandardan slučaj koji su hrabre ekipe UPSUL-a imale vezano za traganje i spasavanje na moru u ovoj godini.

BONUS VIDEO

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading