U POLICIJSKOJ AKCIJI "KLAŠNIK" ZAPLENJEN AMFETAMIN: Uhapšeni se sumnjiče i za krađu struje (FOTO)
Foto: Alo/Aloonline.ba

U saopštenju PU Banjaluka piše da se D.K. sumnjiči da je izvršilo krivična dela neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga, nedozvoljena proizvodnja oružja ili eksplozivnih materija, falsifikovanje isprave i krađa električne energije ili toplotne energije ili prirodnog gasa, a D.V. krivično delo neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga.

"Na osnovu naredbe sudije Osnovnog suda u Banjaluci, a uz prethodnu saglasnost dežurnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka izvršen je pretres na tri lokacije na području Grada Banjaluka, kao i putničkog vozila kojom prilikom je ukupno pronađeno i oduzeto oko 1.626 grama bele i žute praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu amfetamin, puška M24, pištolj nepoznate marke i 88 komada municije različitog kalibra, falsifikovana lična karta, kao i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem navedenih krivičnih dela. Takođe, prilikom pretresa prostorija koje lice D.K. koristi, utvrđeno je da je navedeni izvršio priključenje na električnu mrežu mimo mernog mesta i na taj način neovlašteno trošio i otuđio električnu eneriju", stoji u saopštenju.

droga

MUP Republike Srpske

 

 

Dodaje se da su sve mere i radnje preduzete pod nadzorom dežurnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka.

"Nakon kompletiranja i dokumetnovanja predmeta protiv lica D.K. i D.V. sledi podnošenje izveštaja o počinjenim krivičnim delima Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka, a Policijska uprava Banjaluka će u narednom periodu preduzimati operativne aktivnosti u cilju sprečavanja vršenja krvičnih dela i prekršaja iz oblasti zloupotrebe opojnih droga", zaključuje se u saopštenju Policijske uprave Banjaluka.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading