carina
Foto: Alo/Instagram 192.rs printscreen

Uverili su se u to policajci na Bajakovu, koji su u protekla 24 sata zabeležili dva takva slučaja kršenja Zakona o strancima prilikom pokušaja nezakonitog prelaska spoljne granice.

Prvo je oko tri sata ujutro juče na granični prelaz stigla 39-godišnja žena sa KiM. Ona je bila u vozilu slovenačkih oznaka, s obzirom da inače boravi u Sloveniji. S njom u društvu bilo je i dvoje putnika čije je dokumente predočila policajcima tokom kontrole.

Međutim, uvežbanim policajcima nije dugo trebalo da otkriju da pred sobom imaju falsifikate, odnosno putne isprave drugih osoba. Kroz istraživanje se otkrilo da su se 23-godišnjakinja i maloletnik, oboje inače sa KiM, koristili tuđim pasošima pa su podnete krivične prijave za zloupotrebu ličnih dokumenata.

Na sve im je odbijen ulazak u Hrvatsku te je prijava prosleđena državnom tužilaštvu. Ženi koja je vozač je, zbog kršenja Zakona o strancima, uručen prekršajni nalog "težak" 3.050 evra.

Danas je u 3.45 sati opet na Bajakovo pristigao autobus srpskih registarskih tablica. Policajci su utvrdili da je jedan putnik izbegao graničnu kontrolu i ostao u autobusu. Cilj mu je očigledno bio nezakonit ulazak u Hrvatsku. Taj "slepi" putnik kod sebe nije imao nikakav dokument, a kroz detaljnu graničnu kontrolu su utvrdili da je reč o 18-godišnjem Avganistancu.

- Zbog neispunjavanja uslova ulaska propisanih Zakonikom o šengenskim granicama, državljaninu Avganistana je rešenjem odbijen ulazak u Hrvatsku, dok je 42-godišnjem vozaču autobusa, državljaninu Srbije, izdat prekršajni nalog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o strancima, kojim mu je izrečena novčana kazna od 3.050 evra - saopštili su iz PU vukovarsko-sremske, navodeći da su vozači prekršioci podmirili novčane kazne i nastavili putovanja.

BONUS VIDEO

@alo_portal JERUSALIM - sveti grad! Jedan je od najstarijih gradova na svetu! Danas je Jerusalim grad tuge. Ali ostaje grad nade i sveti grad… #alo #alonovine #alodnevnenovine #fypシ #fyp #foryou #viral #jerusalim #jerusalem #izrael ♬ original sound - Alo_portal

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading