Printscreen
Foto: Printscreen/Printscreen

Za veći deo Slovenije danas je izdato crveno upozorenje, zbog obilnih kiša, a najviše problema ima opština Tolmin u Bašćanskoj grapi.

Prema podacima Agencije za okolinu (Arsoa), reke Vipava i Idrijca se izlivaju, a Štab civilne zaštite za severnu Primorsku javlja da je i Soča takođe izrazito visoka.

Opštinski štab civilne zaštite severne Primorske u pripravnosti je od juče poslepodne. Iako tokom noći nije bilo ozbiljnih problema zbog vode, situacija se jutros promenila i voda sada, kako javlja slovenačka N1 tv., nadire na sve strane.

Najviše padavina do jutra je palu u severnom Primorskom, ali i sada se stvaraju pojasi jačih padavina. Hidrolozi predviđaju da će reke na zapadu zemlje početi da rastu, a u narednim satima se očekuje porast vodotoka i u drugim delovima zemlje.

Smanjenje padavina se očekuje pred kraj dana. Zbog visokog nivoa mora u Pirani i Izoli su se oglasile sirene.

Kao što je prognozirano, more je počelo da plavi obalu već u jutarnjim satima, a najveća plima tek se očekuje. Put prema Pirani je zatvoren. Meštani su se već pripremili brane od vreća i dasaka koja bi trebalo da spreči prodor vode. Slovenačka N1 aktuelnu situaciju u Pirani poredi sa onom iz 2019. kada je zbeležen drugi najviši nivo mora u poslednjih 50 godina.

BONUS VIDEO

@alo_portal JERUSALIM - sveti grad! Jedan je od najstarijih gradova na svetu! Danas je Jerusalim grad tuge. Ali ostaje grad nade i sveti grad… #alo #alonovine #alodnevnenovine #fypシ #fyp #foryou #viral #jerusalim #jerusalem #izrael ♬ original sound - Alo_portal

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Smederevac

27.10.2023 15:55

Oni su zaslužili mnogo goru oluju..