policija
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Policajac koji je grumovao preko 200 devojčica na društvenoj mreži i tražio od svojih žrtava da snime seksualne slike u školskim uniformama osuđen je na doživotni zatvor.

Levis Edvards (24), se nasmešio članovima porodice svojih žrtava na sudu, ne pokazujući "nikakva kajanje" nakon što se na Snapchatu predstavljao kao 14-godišnji dečak kako bi ciljao mlade djevojke. Na kraju je uhvaćen sa više od 4.500 nepristojnih slika dece, starosti između 10 i 16 godina.

Pretio je svojim žrtvama, govoreći im da će objaviti njihove slike ili naneti štetu njihovim porodicama ako ne ispoštuju njegove zahteve.

Njegovo krivično delo se dogodilo između novembra 2020. i hapšenja u februaru 2023. godine.

Sve žrtve osim jedne bile su zlostavljane od strane Edvardsa dok je bio policajac, a on je ciljao jednu tinejdžerku 17 dana nakon što ju je upoznao kao deo svojih dužnosti.

Istražitelji su utvrdili da je u 30 navrata bio u kontaktu sa žrtvama tokom radnog vremena.

Navodeći da je stekao "sadističko uživanje" u nevolji svojih mladih žrtava, sudija Trejsi Lojd-Klark osudio ga je na doživotnu kaznu zatvora od najmanje 12 godina.

Članovi policijskog onlajn istražnog tima izvršili su nalog za pretres kuće koju je Edvards delio sa majkom i ocem u Bridžendu, nedaleko od sedišta policije Južnog Velsa, u februaru 2023.

Tužilac Roger Griffiths je rekao: „Optuženi je bio u svojoj spavaćoj sobi. Pored njega su pronađena dva mobilna telefona. Policija je započela zadatak da istražuje ogromne količine materijala na elektronskim uređajima kojima su mogli da pristupe.

„Ono što je otkrilo bila je onlajn interakcija između optuženog i ženske dece. Tražio bi od devojaka da se bave raznim seksualnim aktivnostima.

Na jednom snimku prikazanom na sudu, Edvards se može čuti kako masturbira dok ohrabruje svoju 12-godišnju žrtvu da učini isto.

Edvards je takođe rekao žrtvi da su se druge devojke ubile i da ga nije briga da li je to učinila.

Sud je čuo da su neke devojke bile toliko traumatizovane onim što im je Edvards uradio da su počele da se samopovređuju, a jedna je spavala sa čekićem ispod jastuka.

U nekoliko navrata, Edvards je rekao žrtvama da na svojim telima napišu „Snapgod“. Snapgod je distributer materijala za seksualno zlostavljanje dece od koga je Edvards kupio slike koristeći bitkoin.

Edvards je takođe zapretio da će bombardovati kuću jedne od svojih žrtava i pucati u njene roditelje ako prestane da mu šalje slike, rečeno je sudu

Nekoliko žrtava je reklo da je njihovo poverenje u policiju narušeno.

Jedna majka je rekla: „Ne možemo da zamislimo činjenicu da bi neko ko je bio tu da te zaštiti mogao ovo da uradi.

„Osmeh koji nam je uputio na sudu pokazuje da nema kajanja. Mislim da on ne može niti će imati razumevanja ili briga kako je uticao na svoje žrtve.

„Luise Edvards, želim da znaš da ti kao porodica nikada nećemo oprostiti i da prema tebi ne osećamo ništa osim mržnje.

Druga majka je rekla: „Kao roditelji, učinićete sve da zaštitite svoje dete i kada razmislimo o tome kroz šta je prošlo tokom tog perioda, to nam zaista slama srca.

Tokom otvaranja tužilaštva, gospodin Grifits je morao da napravi pauzu pošto je postao emotivan čitajući izjavu majke jedne od Edvardsovih žrtava.

Jedna žrtva je priznala svom ocu da je poslala Edvardsu nepristojnu sliku preko Snapchata, a on je tražio još i pretio da će je podeliti ako se ne povinuje.

„Njen otac joj je uzeo telefon i poslao poruku osobi, rekavši: 'Ovo je njen tata, stani sada, to što radiš je nezakonito'“, rekao je Grifits.

„Njihov odgovor je bio 'lol' - 'smejte se naglas'. Odgovorio je svojom fotografijom sa natpisom „Samo u slučaju da mislite da se šalim, ja sam njen tata, stani sada.“

„Odatle je osetio da se čini da se pojedinac uspaničio. Molili su 'Molim te, nemoj reći ništa što onda neću podeliti. Neću ništa da radim.’

„Iz panike u tonu koji je pretpostavio da razgovara sa detetom. On je suspendovao njen Snapchat nalog i prijavio Snapchatu.

Grifits je rekao da su roditelji devojčice takođe prijavili incident policiji i da su dobili savete o bezbednosti na mreži.

Osuđujući Edvardsa na doživotnu kaznu, sudija Trejsi Lojd-Klark rekla je sudu u Kardifu: „Ovo su izuzetno teška krivična dela"

„On je naneo značajnu štetu žrtvama, njihovim roditeljima, braći i sestrama i široj porodici.

„Jasno je da ne samo da je stekao seksualno zadovoljstvo, već je i uživao u moći koju je imao nad mladim devojkama.

Ona je njegovo ponašanje opisala kao "surovo i sadističko", dodajući da je otkrila da predstavlja ozbiljnu opasnost za decu.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading