Donald Tramp
Foto: Alo/Foto: Shutterstock

Tramp je, obraćajući se pristalicama u Nju Hempširu, izjavio:

- Znate, Rusija je ukrala super-duper raketu, takve lete superbrzo. Ukrali su je za vreme administracije Baraka Obame. Ukrali su nacrte, poverljive i napravili je.

Ubrzo se oglasio porptarol ruskog predsednika Dmitrij Peskov, rekavši da Rusija ima svoju odličnu raketu, kakve nema nigde u svetu, i pri tome ima više od jedne.

- Mi imamo svoju raketu, odličnu raketu. Teško mi je da kažem da li se naša raketa uklapa u shvatanje gospodina Trampa kao ‘super-duper’. Ali to je dobra raketa, kojoj za sada nema analoga u svetu, i postoji više od jedne - rekao je Peskov novinarima na pitanje da prokomentariše izjave bivšeg predsednika SAD.

Komentarišući izjave Kijeva o nedostatku municije, Peskov je rekao da je potencijal kolektivnog Zapada za proizvodnju municije ograničen i potrebno je dosta vremena da se mobilišu resursi u tom pogledu, stoga dolazi do preopterećenja.

- U primenjenom smislu, naravno, to zahteva procenu naših stručnjaka, uglavnom iz resora odbrane, tako da ovde ne bih ništa rekao. Ali generalno, naravno, potencijal kolektivnog Zapada za proizvodnju municije je ograničen. Potrebno je mnogo vremena za mobilizaciju resursa kako bi se povećao ovaj potencijal. Zato, naravno, nastaje određeno preopterećenje - rekao je Peskov novinarima.

Sjedinjene Američke Države, inače, zaostaju za Rusijom i Kinom u razvoju hipersoničnog naoružanja. Ruske trupe imaju u upotrebi hipersonično oružje koje je već korišćeno u borbama.

BONUS VIDEO

 

@alo_portal JERUSALIM - sveti grad! Jedan je od najstarijih gradova na svetu! Danas je Jerusalim grad tuge. Ali ostaje grad nade i sveti grad… #alo #alonovine #alodnevnenovine #fypシ #fyp #foryou #viral #jerusalim #jerusalem #izrael ♬ original sound - Alo_portal

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading