Beč
Foto: Printscreen/Printscreen

Hrvatski Večernji list prenosi pisanje tih medija i navodi da se pojavio video snimak koji je na društvenoj mreži X (bivši Tviter) objavio Bini Gutman, bečki član Uprave Svetskog jevrejskog kongresa.

 

 

On je naveo da se na snimku vidi mlađi muškarac koji učestvuje u verovatno politički motivisanom činu mržnje prema Izraelu dok mu drugi pomaže u tome.

Navodi se da je bečka policija potvrdila incident i objavila da se on dogodio u 2 sata u noći između petka i subote.

Gutman je naveo da je ovaj incident potvrda da je “situacija za Jevrejke i Jevreje i u Evropi ozbiljna”.

U klipu, koji su objavili i austrijski mediji, vide se dva mlađa muškarca koji iznad ulaznih vrata sinagoge nasilno skidaju izraelsku zastavu.

U neposrednoj blizini se vidi i mlada žena koja oponaša pucanje iz mitraljeza.

Austrijski list Hojte je objavio tekst pod naslovom "Nakon napada na zastavu u Beču došlo do divlje tuče” i nadnaslovom “Mržnja prema Izraelu", navodeći da je jedan od očevidaca incidenta hteo da zadrži tu ženu, ali ga je u tome sprečilo više osoba, a jedna od njih ga je povredila udarcem u lice ozlijedila.

Policija je, nakon dolaska na mesto incidenta našla iščupanu zastavu i krenula u potragu za počiniocima za kojima još uvek traga.

BONUS VIDEO

 

@alo_portal JERUSALIM - sveti grad! Jedan je od najstarijih gradova na svetu! Danas je Jerusalim grad tuge. Ali ostaje grad nade i sveti grad… #alo #alonovine #alodnevnenovine #fypシ #fyp #foryou #viral #jerusalim #jerusalem #izrael ♬ original sound - Alo_portal

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading