Hapšenje Veselina Veljovića
Foto: Printscreen/Foto: Printscreen

Inače, Veljoviću se protekle sedmice pogoršalo zdravstveno stanje pa je hitno prebačen u Klinički centar Crne Gore (KCCG). Osim Mrkića, crnogorska policija u drugim predmetima već odavno traga za još nekoliko osoba okrivljenih za ozbiljan organizovani kriminal, u prvom redu tu su navodni vođa „kavačkog klana“ Radoje Zvicer i policijski službenik Ljubo Milović.

Mrkić je osumnjičen da je organizator šverca cigareta i da predvodi kriminalnu grupu. Još nije poznato gdje se nalazi. I dalje nije poznato je li Crna Gora komunicirala sa nekom od država u regionu i šire radi eventualnog izručenja. Iz policije, kao i ranije, nisu hteli da saopšte više informacija u interesu istrage.

Premijer Dritan Abazović kazao je u avgustu da se traga za Mrkićem, te da Crna Gora nije siurna kuća za kriminalce.

Mrkić je, po podacima koje je ranije dobio Portal RTCG, često boravio u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, ali dosad nije poznato da li je tamo i sada i je li sa tom državom bilo komunikacije o eventualnom izručenju.

Naredne sedmice navršiće se tri meseca od hapšenja bivšeg direktora policije Vselina Veljovića.

Veljoviću se protekle sedmice pogoršalo zdravstveno stanje i hitno je prebačen u Klinički centar Crne Gore (KCCG)

Njegov branilac Nikola Martinović kazao je za Portal RTCG da je više puta pisao vrhovnom državnom tužiocu, glavnom specijalnom  državnom tužiocu i postupajućem tužiocu, kao i upravniku Zavoda za izvršenje krivičnih sankcija i upozoravao ih da je Veljovićevo zdravlje ugroženo.

„Dva lekara iz inostranstva koja prate njegovo zdravstveno stanje su utvrdila da je boravak u zatvoru rizičan po njegovo zdravstveno stanje“, kazao je Martinović.

RTCG

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading