Uragan
Foto: AP/Tanjug/ AP

U poslovnim objektima u Kabo San Lukasu zaposleni su zalepili flastere preko prozora, dok su državni činovnici okačili transparente u kojima se upozoravaju ljudi da ne pokušavaju da prelaze jaruge i korita potoka, jer je uragan Norma ojačao, preneo je AP.

Guverner Baha Kalifornije Viktor Manuel Kastro apelovao je na ljude da ostanu u kućama.

"Niko ne bi trebalo da izađe iz kuće pre 18, 19 časova", upozorio je Kastro.
Američki centar za praćenje uragana rekao je da na Atlantiku brzina vetrova urgana Tami idu i do 130 kilometara na čas, a upozorenja su izdata za ostrva Gvadelupe, Antigva, Barbuda, Monserat i Sent Kits i Nevis.

 

Centar je dodao da je Norma išla maksimalnom brzinom od 195 kilometara na čas, a nalaze se na oko 230 kilometara južno od Kabo San Lukasa.

Hoteli u Los Kabosu, koji su uglavnom napunjeni stranim turistima, ostali su puni sa tri četvrtine kapaciteta i nije bilo upozorenja posetiocima da napuštaju hotele, rekla je sekretar za turizam Baha Kalifornije Maribel Kolins.

Kiša je već počela da pada u Los Kabosu, neki letovi su otkazani još u petak, očekuje se da će aerodromi biti zatvoreni i u subotu.

Asocijacija lokalnih hotela procenjuje da ima oko 40.000 turista i dalje u Kabu San Lukasu i San Hoze del Kabo.

 

@alo_portal PREDSEDNIK VUČIĆ NA SVEČANOM OTVARANJU PROKOPA ZA ALO! Verujem da ćemo sa komšijama iz Bugarske sve rešiti! #alo #alonovine #alodnevnenovine #fypシ #foryou #fyp #prokop #viral #aleksandarvucic ♬ original sound - Alo_portal

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading