brisel pucnjava
Foto: Printscreen/Foto: Printscreen

Opsadno stanje u glavnom gradu Belgije, gde je muškarac koji se, kako se sumnja zove Slajem S. navodno ubio dvoje i ranio još nekoliko ljudi.

Pucnjava se dogodila oko 19.15 časova u centru Brisela, a napadač, koji za sebe tvrdi da je pripadnik Islamske države, je pobegao motorom i potera za njim je u toku.

Mediji prenose da su ubijena dvojica državljana Švedske, koji su došli na večerašnju utakmicu i gradom su šetali u dresovima.

Tokom napada, Slajem je navodno urlao "Alahu akbar", a potom je na društvenim mrežama objavio snimak u kojem navodi da je ubio dvoje ljudi "da bi osvetio muslimane koji žive i umiru za svoju veru".

 

 

 

Lokalni mediji prenose da je tokom dana postavio status u kojem navodi da je muslimansko dete juče ubijeno u Čikagu te da bi to bilo proglašeno za teroristički napad da je u pitanju hrišćansko dete, prenosi Telegraf.

BONUS VIDEO

@dosije.192 DUŠ(M)ANKA HLADNOKRVNI UBICA - Pravnica krala, likvidirala muža pa zapalila brata! #fypシ゚viral #fypシ #fyp #dušmanka #dosije192 #dosije ♬ Creepy Violins - Apollo Nove

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading