litija
Foto: Alo/Foto: Youtube/Printscreen/NOVA S

“Slučajevi proterivanja ambasadora Vladimira Božovića, Vladimira Mandića, Daneta Šijana, Bratislava Stojiljkovića, akademika Matije Bećkovića samo potvrđuju da pojedinci iz ove vlasti nisu anti DPS koliko su anti Srbi, koje strah hvata od svake naznake moguće emancipacije srpskog naroda u Crnoj Gori”, navodi Garčević.

Kako kaže, za nas, kao malu državu, pogubno je da” stvaramo srbofobni ambijent i da proganjamo sve one čiji nam se politički stavovi i afiniteti ne dopadaju”.

“Posebno imajući u vidu činjenicu da kroz naše bezbednosne strukture otvoreno rovare obaveštajni agenti i nekih zapadnih zemalja te da su stavovi i izjave određenih, takođe zapadnih, ambasada nedopustivo mešanje u unutrašnja pitanja Crne Gore. Za Crnu Goru, naročito primorske gradove, posebno je problematičan svaki vid diskriminacije jer zavisimo od turizma i ne smemo ni na koji način odbijati bilo koga (osim onih za koje postoje jasne naznake da rade suprotno Ustavu i Zakonu ) od dolaska u našu zemlju, posebno ne koristeći represivne metode zabrana ulazaka. Ako ovako nastavimo, bojim se da za nas neće biti mesta u priči o EU integracijama već da će nam najbliži ideološki partner biti Severna Koreja”, zaključuje Garčević.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading