POLILA JE VRELOM VODOM, OŠIŠALA NA ĆELAVO I ZATVORILA U KAVEZU ZA PSE Kad su policajci došli, mislili su da je mrtva
Foto: EPA/EFE/CAROLINE BREHMAN

Ališa Kalderon je „kontrolisala žrtvu nezamislivom torturom“, rekao je okružni tužilac okruga Kolin Greg Vilis, navodi se u saopštenju kancelarije tužioca okruga Kolin.

Kalderon iz Vajlija u Teksasu optužena je nakon što su policajci odgovorili na kuću u februaru 2022. godine, nakon što je žrtva posegnula za svojim očuhom, navodi se u saopštenju. Očuh je pozvao hitnu i sam otišao na lice mesta.

Kada su policajci iz kancelarije šerifa okruga Kolin stigli na lice mesta, naišli su na nekoliko užasnih otkrića. Pronašli su žrtvu (24) sa opekotinama drugog i trećeg stepena i obrijanom glavom. Kamenje je naslagano uz vrata gde je žrtva bila zarobljena unutra.

Zatekli su i stariju ženu sa invaliditetom u sve gorem stanju; policajci su u početku mislili da je žena umrla. Kancelarija tužilaštva saopštila je da je žrtva dobila zadatak da brine o starijoj ženi, kao i o Kalderonovoj deci i da čisti kuću u zamenu za besplatan smeštaj 2019.

Ali životna situacija žrtve ubrzo se pretvorila u noćnu moru, tvrde istražitelji. U 2021. godini, u najmanje dva navrata, Kalderon je navodno poliča žrtvu ključalom vodom, koja je zadobila opekotine na nogama nakon što je optužena za krađu hrane. U odvojenom incidentu, Kalderon je navodno polila žrtvu ključalom vodom, povredila joj grudi, ruke i leđa, a zatim uskratila medicinsku pomoć.

 U avgustu 2022. godine, Kalderon je optužena za eksploataciju starijih osoba, ranjavanje starijih osoba sa namerom da se nanese povreda i teški napad oružjem kojim je naneta teška telesna povreda članu domaćinstva.

Ona se nije suočila sa suđenjem za prve dve optužbe, koje su još u toku istrage, navodi se u sudskim spisima. Ali nakon suđenja za tešku optužbu za napad, u kojem je 24-godišnja žrtva govorila o svojoj traumi i doživotnom oštećenju nerava koje je pretrpela, porota je Kalderona proglasila krivom.

BONUS VIDEO

POLILA JE VRELOM VODOM I ZATVORILA U KAVEZU ZA PSE

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading