maloletnica iz Bara pljuje i cepa zastavu Srbije
Foto: Printscreen/Foto: Printscreen

Sraman čin cepanja i pljuvanja zastave Srbije dogodio se u Crnoj Gori. Ženska osoba iz Bara koja na Tiktoku ima nalog pod imenom Anita B. snimila je sebe u tom nedelu, dok se u pozadini čuje pronacistička pesma na ukrajinskom jeziku u kojoj dominira refren: „J... Putina“.

Snimak su građani Bara dostavili Barskom portalu, koji ga je i objavio, potom su ovu jezivu vest preneli i ostali mediji u regionu.

Dok se kompletna javnost zgražava nad ovim činom mržnje bez granica, oglasilo se i Osnovno državno tužilaštvo iz Bara, koje je za crnogorske „Vijesti“ navelo da crnogorska policija traga za maloletnom E. S. iz Bara, koju sumnjiče da je izvršila krivično delo povreda ugleda strane države.

maloletnica iz Bara pljuje i cepa zastavu Srbije

Foto: Printscreen

 

„Uprava policije Regionalni centar JUG Odeljenje bezbednosti Bar obavestilo je Osnovno državno tužilaštvo u Baru o snimku na koji se odnosi vaše pitanje, a na kojem se vidi maloletna ženska osoba koja cepa i uništava državnu zastavu Republike Srbije. Maloletno lice je identifikovano i za njom je raspisana potraga, a postupajući tužilac je predmetnu radnju kvalifikovao kao krivično delo povreda ugleda strane države ili međunarodne organizacije iz čl. 200 st. 1 Krivičnog zakonika Crne Gore“, objasnio je rukovodilac Osnovnog državnog tužilaštva u Baru, tužilac Radovan Đurišić.

Kazna do 10.000 evra

U Krivičnom zakoniku Crne Gore, u odeljku Krivična dela protiv časti i ugleda, u članu 200, kako je ovo delo maloletne Baranke okarakterisao tužilac Đurišić, navedeno je: „Ko javno izloži poruzi stranu državu sa kojom Crna Gora ima diplomatske odnose, njenu zastavu, grb ili himnu, kazniće se novčanom kaznom od tri hiljade do deset hiljada evra“.

Đurišić je istakao i da osumnjičena maloletnica još nije dala izjavu jer se nalazi u bekstvu.

Komentarišući snimak koji je uznemirio građane, pojedini Barani su naveli kako bi počiniteljki i celoj njenoj porodici trebalo doživotno zabraniti ulazak u Srbiju. Ima mnogo onih koji predlažu novčanu kaznu, brojni su i stavovi da „nije dete krivo, sve potiče iz porodice“.

Bilo je i na desetine komentara da je od nekad čuvenog patriotskog poklika: „U Baru žive tri vere, one neće da se dele“, ostala samo „najobičnija izanđala fraza koja se aktivira isključivo kada se želi opravdati neki antipravoslavni i antisrpski gest promotera fašizma i neonacizma u gradu pod Rumijom“.

Pojedini su podsetili i da se, kako su precizirali „sinhronizovano antisrpsko i antipravoslavno delovanje neretko pravda i ispadom pojedinaca, koliko god ono postaje masovno i veoma često dobro ciljano i planirano“.

Žestoka osuda umesto lajkova

Skandalozni snimak Barskom portalu dostavili su njegovi čitaoci, uz navode da je skinut sa Tiktok naloga pod imenom Anita B.

„Možda je očekivala aplauz, ali od mene ima samo konstataciju da je pokazala da joj je količina moždane mase u srazmeri sa vodozemcima. Nema potrebe za daljim trošenjem vremena i pažnje na ovaj snimak“, jedan je od komentara.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading