Prodaja egzotičnih životinja
Foto: Alo/Foto: Pixabay/DenisDoukhan

Par iz Teksasa uhapšen je nakon što je navodno pokušao da proda ugroženog jaguara i prodao "skoro ugroženog" margaja.

Rafael Gutijerez-Galvan (29) i njegova supruga Dejanira Garza (28), koji su oboje iz Alama u SAD, prvi put su se pojavili na saveznom sudu u sredu, dan nakon što se navodno dogodio pokušaj prodaje jaguara.

Gutijerez-Galvan je optužen da je prethodnog meseca prodao mladunče Margeja istom čoveku za 7.500 dolara (6.150 funti) na parkingu sportske prodavnice. Nijedna od njih nema dozvolu za kupovinu, prodaju, trgovinu ili transport egzotičnih životinja.

Kupac je navodno dao instrukcije svojoj supruzi da donese kutiju novca iz njihove kuće na parking, ali je policija zaustavila saobraćaj pre nego što je ona stigla i otkrila novac.

Ugrožene vrste

Margaji je mala divlja mačka poreklom iz Centralne i Južne Amerike i smatra se "skoro ugroženom", prema međunarodnoj dobrotvornoj organizaciji Svetska zaštita životinja.

Jaguari su zaštićene divlje životinje i navedene su kao ugrožene vrste. Obe životinje su bezbedno pronađene od strane nadležnih organa.

Zakon o javnoj bezbednosti velikih mačaka uveden je u decembru 2022. godine, sa ciljem da se okonča privatno vlasništvo nad velikim mačkama kao kućnim ljubimcima i zabrani izlagačima da dozvole javni kontakt sa velikim mačkama, uključujući mladunčad.

Ako budu osuđeni, Gutijerez-Galvan i Garza se suočavaju sa do pet godina federalnog zatvora i mogućom novčanom kaznom do 20.000 dolara.


 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading