MOSKA ZADALA NOVI UDARAC BRITANCIMA Nastaviće, ovo nije kraj!
Foto: EPA/SERGEY GUNEEVSPUTNIK/KREMLIN / POOL

Moskva je dodala 23 osobe na listu britanskih državljana kojima je zabranjen ulazak u Rusiju, navodi se u saopštenju na sajtu Ministarstva spoljnih poslova.

„U vezi sa sprovođenjem antiruskog kursa od strane Londona <...> doneta je odluka da se ruska stop lista proširi uključivanjem predstavnika vojno-političkog establišmenta, novinarskog kora i naučne zajednice Velike Britanije (23 osobe ukupno)“, navodi se u saopštenju.

Na listi se posebno ističu „načelnik štaba odbrane Oružanih snaga Entoni Radakin, koji nadgleda obuku militanata ukrajinskih oružanih snaga na britanskoj teritoriji, predsednica Zajedničkog odbora za obaveštajne poslove, Medlin Alesandri, koja je uključena u formulisanje Londonske strategije u ukrajinskom pravcu.

Lična ograničenja sada važe i za zaposlene u britanskim psihološkim centrima „koji su uključeni u prikupljanje i analizu informacija za borbu protiv Rusije“.

Кako je navelo rusko Ministarstvo spoljnih poslova, „rad na proširenju liste neprijateljske akcije Londona će se nastaviti“, prenosi ria.ru.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading