HRVATI ZABILI NOŽ U LEĐA SRBIJI: Milanović ovim potezom sokoli Kurtija na novu "Oluju"
Foto: EPA/EPA/Prinstcreen

- Vrlo smo zabrinuti zbog najnovijih događaja u odnosima (tzv) Kosova i Srbije i želeli bismo podstaknuti mere za deeskalaciju napetosti. Na sličan način, ove dve zemlje trebalo bi da se usredsrede na normalizaciju odnosa i ispune svoje obveze te počnu da  sprovode ono što je dogovoreno ove godine u Briselu i Ohridu. Nastavljamo zagovarati univerzalno priznanje (tzv) Republike Kosovo i njeno pravo na postojanje kao ravnopravnog člana zajednice naroda - rekao je, između ostalog, Milanović.

Znakovito je da ova politička podrška Zagreba dolazi u vreme kada Kurtijeva vlast ne preza ni da golom silom udari na Srbe, pre svega na severu, ne bi li zaokružila suverenitet na celoj svojoj teritoriji.

Zvaničnici vlade u Prištini nekoliko puta do sada su izjavljivali da bi se status Srba na Kosovu i Metohiji mogao rešavati po uzoru na Hrvatsku. Ako se zna kako je Tuđman 1995. godine rešavao "srpsko pitanje" - ubivši više od 1.500 i proteravši više od 250.000 Srba, i ako se zna da su oružane snage Hrvatske aktivno učestvovale u obuci tzv. Kosovskih bezbednosnih snaga, onda Milanovićev vetar u leđa Prištini zloslutno sokoli Kurtija na neku novu "Oluju".

(Novosti)

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading