"NISU SE ČAK NI IZVINILI" Zaharova očitala bukvicu EU zbog Jugoslavije, Sirije i Libije
Foto: Alo! Ilustracija A.V.

Ona je tako odgovorila na izjavu predsednika Evropskog saveta Šarla Mišela, koji je nedavno izjavo da danas više od 250 miliona ljudi gladuje, za šta je odgovoran Kremlj, koji svet lišava osnovnih namirnica napadajući ukrajinske luke u Crnom moru.

Zaharova je dalje podsetila i na sve obojene revolucije koje je izazvao Zapad i smene režima koje su se dogodile u raznim zemljama sveta, kada Evropska unija isto nije mislila o tome da će tim akcijama "izazvati stradanja, uključujući pogibiju i prinudno skitanje po svetu miliona ljudi".

I za sve to oni "ni jednom nikome nisu ništa kompenzovali. Nisu se čak ni izvinili", istakla je ona.

Ona je takođe skrenula pažnju i na aktuelnu situaciju, koja se tiče Sporazuma o žitu. Ona je podvukla da EU ni jednom nije zatražila od Belgije, Holandije, Latvije i Estonije da odblokiraju rusko đubrivo, koje su ove države nezakonito prisvojile i koje sada drže na svojoj teritoriji. "A ovo đubrivo je životno važno za proizvodnju namirnica" u velikom broju zemalja sveta, objasnila je ona.

Zaharova je ujedno podsetila i da su nezakonite sankcije Zapada protiv Moskve izazvale veliku štetu u svetu, kao i da Rusija danas zapravo radi na rešenju problema gladi u svetu, dok u isto vreme Evropska unija izvlači za sebe korist i sebe opskrbuje zalihama. 

"Sve misli Zapada usmerene su samo na to kako da zaradi od rata koji je pokrenut protiv Rusije i kako da nastavi sopstveno veličanje", zaključila je portparol MSP-a Rusije, piše RT Balkan. 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading