Poginuo Prigožin
Foto: AP/Foto:AP

Medijske agencije objavile su nove fotografij sa mesta incidenta.

Kako se vidi na slikama, spcijalne ruske službe počele su da odnose tela poginulih u padu aviona, u kojem je poginuo šef Vagnera Jevgenij Prigožin, kao i njegov prvi zamenik.

Avion u kojem je poginuo Prigožin

Foto:AP

 

 

Za sada nema potvrda da li je avion pao zbog kvara, ili je oboren PVO raketama, kako se sve glasnije spekuliše u medijima.

Američki ISW tvrdi da je Prigožin ubijen zbog njegove samoinicijativne misije u Africi, samo nekoliko meseci nakon što mu je progledano kroz prste zbog pobune u Rusiji.

 

Prigožin je dogo smatran bliskim saradnikom ruskog predsednika Vladimira Putina. Vodio je operacije od Afrike, Sirije pa do Ukrajine. Međutim, poznavaoci prilika ističu da su novac i moć koje je dobio otvorili njegove apetite, zbog čega je došao u sukob sa Kremljom.

Poginuo Prigožin

Foto:AP

 

 

Pripadnici Vagnera oglasili su se video porukom u kojoj su najavili određene odgovore. Kako javljaju mediji, kampovi Vagnera u Belorusiji se prazne, a spekuliše da bi mogli da krenu ka Rusiji, i novom maršu na Moskvu.

Otac jednog od pilota koji je juče poginuo sa Prigožinom tvrdi da nije ni znao koga vozi. Opširnije pročitajte OVDE.

Sudbina Vagnera ostaje nerešena. Nakon pobune mnogi su potpisali ugovore sa ruskim Ministarstvom odbrane, međutim, veći deo vojne formacije odlučio je da se skloni u Belorusiju. Njihova eventualna nova avantura mogla bi da dovede do sukoba unutar same Rusije, ukoliko pokušaju da osvete bivšeg šefa.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading