BUJICE VODE NOSE BOMBE I GRANATE Posle poplava Slovenija ima novi problem
Foto: RINA

Na pojedinim mestima u Sloveniji nabujale vode odnele su neeksplodirana ubojna sredstva, saopštila je policija.

Između ostalog, bujične vode na području naselja Jarčja Dolina u opštini Žiri odnele su ručnu bombu i punjač, a ručna bomba je otkrivena i u koritu Kamniške Bistrice, prenosi slovenački list "Dnevnik".

Na topovsku granatu nemačke proizvodnje iz Drugog svetskog rata u subotu je naišao i jedan građanin prilikom ronjenja u moru kod Strunjana u opštini Piran.

Policija je u gradu Škofja Loka u subotu ujutru obaveštena o pronalasku neeksplodirane ručne bombe italijanske proizvodnje i patrone, obe iz Drugog svetskog rata, koje je na području Jarčje doline donela bujična voda.

Stručnjaci Državne jedinice za zaštitu od neeksplodiranih ubojnih sredstava uništili su bombe i granate, a policija je obezbedila mesto i sačinila izveštaj, saopštila je Policijska uprava (PU) Kranj.

Policijska uprava Ljubljana takođe je proteklih dana dobila obaveštenja o pronalasku neeksplodiranih ubojnih sredstava.

Uz Obvoznu cestu u Ljubljani u petak je jedan građanin pronašao minobacačku minu, a u subotu je u šumi kod ovog puta otkrivena još jedna.

U Homcu u opštini Domžale, u koritu Kamniške Bistrice, u subotu uveče je otkrivena ručna bomba.

Sva neeksplodirana ubojna sredstva su poreklom iz Drugog svetskog rata i preuzeli su ih i uništili radnici nadležne državne službe.

Istovremeno, PU Ljubljana podseća građane da ne diraju takve predmete kada ih pronađu, da se ponašaju promišljeno i obaveste policiju.

BONUS VIDEO

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading