Kanada
Foto: Alo/Tanjug

Trenutno je u toj provinciji aktivno 236 požara, u celoj Kanadi oko 1.000 što je najgora požarna sezona u istoriji te zemlje, prenosi CNN.

Od petka uveče u gradu Jeloufajar evakuisano je oko 19.000 stanovnika.

Ministarka za vanredne situacije u ovoj kanadskoj provinciji Bouvin Ma upozorila je da je evakuacija stanovništva pred "požarom koji se bržo širi i lako menja pravac širenja" pitanje života i smrti za sve žitelje u i oko grada Kelovna, prenosi Gardijan.

Ne možemo dovoljno da naglasimo koliko je važno poštovati naredbe za evakuaciju u trenutku kada se one izdaju. To je pitanje života i smrti ne samo za ljude koji žive na ugroženim područjima već i za one koji prvi reaguju na terenu i koji se često vraćaju pokušajući da privole ljude da odu i sklone se od vatre - rekla je Ma.

Prema njenim rečima situacija u velikim delovima slikovite doline Okanagan, uključujući grad Kelovna, je "veoma dinamična" i oko 30.000 ljudi dobilo je naredbu za evakuaciju, dok je još 36.000 u pripravnosti za moguću evakuaciju.

Upućen je apel turistima koji koriste dronove u zonama ugroženim požarom da se drže podalje kako bi omogućili hitnim ekipama da nesmetano rade.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading