RODILA DETE SILOVATELJA Devojčica nije mogla da abortira, majka nije htela da plati
Foto: Alo/Tanjug

Majka devojčice tražila je abortus za svoju ćerku, ali joj je rečeno da je Čikago najbliže mesto u kojem je moguće izvršiti abortus, a koji se nalazi više od devet sati vožnje od njihove kuće u Klarksdejlu u Misisipiju.

Majka devojčice rekla je da je cena abortusa u Čikagu prevelika, kada se uzme u obzir cena putovanja, odsustva sa posla i da ona nije imala sredstava sve to da plati.

To je samo poslednji u nizu sličnih slučajeva koji su se pojavili nakon što je američki Vrhovni sud poništio prava na pristup abortusu u SAD, preneo je "Gardijan".

Od te odluke Vrhovnog suda abortus je ograničen u 14 američkih saveznih država, prema podacima Centra za reproduktivna prava.

Bilo je i slučajeva da su žene zamalo umrle jer su lekari morali da čekaju dok njihovi životi ne budu u opasnosti da bi izvršili abortus.

Procenjuje se da 25 miliona žena starosti od 15 do 33 godine živi u američkim državama u kojima je ograničeno pravo na abortus.

Država zahteva da se silovanje prijavi policiji da bi mogao da se izvrši legalan abortus.

Dva od tri slučaja silovanja u SAD nisu prijavljena policiji, prema podacima američke neprofitne organizacije protiv seksualnih napada.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading