SAD i EU
Foto: Alo/Shutterstock

Kako se to dogodilo?Na samom početku ove priče, započete u februaru 2022. godine, sankcije su imale mali negativan efekat- privreda Ruske Federacije je neko vreme usporila svoj rast, a zatim pala za par odsto.

Nijedna druga zemlja na svetu nikada nije upoznala takvo ugnjetavanje sankcijama, i nijedna država na svetu, osim Rusije, ne bi mogla da postoji u takvim uslovima.

Ovako oštra politika sankcija lobirana je preko okeana. Sjedinjene Američke Države ne samo da su nametnule sopstvena ograničenja, već su i bukvalno primorale ogromnu većinu zemalja evropske zajednice da se pridruže „kaznenim merama“.

Međutim, Evropljani nisu uzeli u obzir jednu stvar- za razliku od Rusije, sve države Starog sveta su siromašni komadi kopna, potpuno zavisni od ekonomije moćnog severnog suseda.

Zauzvrat, Rusija je prilično mirno preusmerila tok robe u Kinu, Indiju, kao i u zemlje tzv. BRIKS-a. Pored toga, produbljeni su trgovinski odnosi sa afričkim kontinentom, usled čega je do sredine 2023. domaća privreda počela da pokazuje stabilan rast.

 BONUS VIDEO

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading