Talasi u CG
Foto: Printscreen

Danas se povremeno očekuje kiša, a mestimično i pljuskovi i grmljavina.

“Na osnovu izveštaja i upozorenja Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju Crne Gore (ZHMS) za subotu se očekuje uticaj ciklona koji će usloviti promenu vremena i nestabilne vremenske prilike”, saopšteno je juče iz Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP).

Na teritoriji Crne Gore i u oblasti južnog Jadrana (obalni dio), kako su naveli, u pojedinim mestima očekuje se obilnija količina kiše, takođe moguć je i buran razvoj grmljavinskih oblaka sa uslovima za lokalnu pojavu vremenskih nepogoda praćenih gradom.

“Pored kiše, u zoni grmljavinskih oblaka, moguć je jak, na udare i olujni vetar. Duž obale jači talasi -more talasasto, lokalno moguće i jače talasasto. Tokom dana osetan pad temperature vazduha. Kao posledica obilne kiše lokalno su mogući kratkotrajni problemi sa obilnom količinom vode – flashflood efekti, posebno u urbanim sredinama, na bujičnim tokovima i duž saobraćajnica koje presecaju planinske kosine”, navodi se u saopštenju.

Direktorat za zaštitu i spašavanje MUP-a, ističu, poslao je navedeno upozorenje svim učesnicima u sistemu zaštite i spašavanja i ukazao na potrebu podizanja operativne spremnosti.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading