ULTRAGADNO, ŽENA JE OVO URADILA USRED BELA DANA U CENTRU SPLITA Ne mari za prolaznike, ovo je stvarno ogavno
Foto: Printscreen

Na fotografiji je vidljiva žena kako u raskoraku, naslonjena na zid, urinira po ulici usred dana.

Ispod objave brzo su se pojavili sarkastični komentari.

„A baš grintate! Pa ona samo piški!!! Nije ti se pos*ala na ulaz od kuće ka meni Englezica s Hideouta“, objašnjava jedan član grupe.

„A zašto nisu stavili hemijski WC po gradu?“, pita se drugi, dok se ostali komentari većinom odnosne na nekulturu osobe koja se pomokrila.

„Nije ona kriva!!! Tako je naučila kod kuće!“, „Dno. Ne znam je li gora ona ili ove škrabotine po zidu“.

Jedan od komentara kritikuje i autora fotografije.

„Ako je autor slike nemo posmatrao prizor, uzalud barem i najmanja nada da bi moglo biti bolje. Hrvati su inače trpeći narod dokle god se ne takne npr. u hod za život ili fudbal…“.

Splićani besni zbog turista koji prave haos na ulicama

Ovo nažalost nije usamljen slučaj kada je Split u pitanju. Zbog ovakvih turista mnogi Splićani ne mogu mirno da spavaju, a scene takvih "gostiju" po glavnim ulicama šire se društvenim mrežama već mesecima.

Jedan turista koji je došao u Split je gospođi koja ga snima pokazao golu zadnjicu i gađao je flašom. Jedna turistkinja je sela na umetničku instalaciju u centru grada, i to polugola, kako bi se fotografisala.

Stanari koji žive u centru besne jer ovim scenama nikad kraja. Dok su ostala turistička mesta stala na kraj raskalašnom ponašanju, izgleda da uprkos paprenim kaznama koje je uvelo Splitsko Gradsko veće, to i dalje nije slučaj u Splitu.

Kazne za turiste

Splitsko Gradsko veće usvojilo je maju odluku o javnom redu i miru na području Splita, prema kojoj tokom turističke sezone novčano biti kažnjavani neprimereni postupci na javnim mestima.

Prema toj odluci, sa 300 evra biće kažnjavano konzumiranje alkohola na površini javne namene, vršenje nužde na površinama javne namene, spavanje u parkovima, na travnjacima, trgovima i drugim površinama javne namene; konzumiranje hrane ili pića na površini javne namene i zadržavanje u ugostiteljskim objektima nakon kraja radnog vremena.

Prihvaćen je i amandman da sa 300 evra bude kažnjavano penjanje i sedenje po spomenicima i spomen pločama, ulaženje, penjanje i/ili kupanje u fontanama i nuđenje i ugovaranje usluge taksi prevoza koja nije unapred dogovorena.

Kaznom od 150 evra biće kažnjavano povraćanje na površinama javne namene, kao i građevinski i instalaterski radovi od 14 do 17 časova i od 22 časa do 7 sati, radi sprečavanja buke.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading