Jelen
Foto: Alo/Printscreen

Upravo zato, mladunče jelena po imenu Nikita, postala je simbol pobede života nad smrti zbog svoje sudbine.

Na Rodosu su mnogi jeleni doživeli užasnu smrt usled vatrene stihije, a dirljiva priča o Nikit jelenu koji je rođen u plamenu i odmah ostao bez roditelja, dirnula je sve. Dobrovoljci koji su učestvovali u patroliranju po područjima pogođenim požarima, pronašli su u selu Apolona tek rođenog jelena,kojeg su spasili.

Mladunče jelena je bilo u lošem stanju, iscrpljeno i letargičano i nije htelo ni da pije vodu. Volonteri su ga odneli na farmu Stergosa Sentonasa žitelja sela Apolona, a koji drži i malu grupu jelena posebne rase.

"Momci su doveli mladunče ovde danas nešto posle 10 sati i bilo je u veoma lošem stanju. Našli su ga u plamenu. U veoma lošem stanju, slabo i uplašeno. Praktično je umiralo. Konsultovali smo stručnjake i odmah krenuli u proces spasavanja. U početku se uplašio, ali se onda smirio. Uz malo truda, jednu od dve srne je prihvatio i to je veoma važno. Nazvali smo je Nikita, rekao je Stergos Sentonas za portal "Rodiaki".

Kako se navodi, u roku od nekoliko sati mladunče jelena je moglo da stane na noge i počelo je da se igra sa ostalim mladuncima na farmi.

"Čudo prirode. U svoj svojoj slavi. I zato smo svi mi koji smo pomogli veoma srećni“, zaključio je Sentonas.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading