SRBI IZOPŠTENI IZ NOVE VLADE CG: Pogledajte SRAMNU podelu resora
Foto: Printscreen

 Drugo, Spajić je podlegao pritisku dela ambasada, ali i manjinskih partija koje su ga uslovljavale upravo time da koalicija ZBCG ne treba da bude deo Vlade. Treće, i pored podele resora upitna je podrška 41 poslanika ovakvoj Vladi.

Ni u samom Pokretu Evropa sad ne cvetaju ruže. CIVIS i Ujedinjena Crna Gora su na listi Evrope sad i imaju po jednog poslanika. 

Podelom resora ni CIVIS-u ni Ujedinjenoj Crnoj Gori, kao koalicionim partnerima PES-a, nije pripalo ministarsko mesto. Zbog toga su oni, kako "Adrija" saznaje, i te kako nezadovoljni. Uz to nisu ni pozvani na neformalne razgovore, ni učestvovali u podeli resora. 

Da je tako, najbolje svedoči izjava lidera Ujedinjene Crne Gore koji je javno saopštio da zvaničnih pregovora sa Spajićem nije bilo. 

Još jedan problem za Spajića je taj što se Danilović  zalaže za široku koaliciju, a lider Evrope sad očigledno ima drugačije mišljenje.

I SNP, kojeg u Evropi sad vide kao deo Vlade, nije dobio nikakvu zvaničnu ponudu, što je potvrdio predsendik te partije Vladimir Joković.

Prosto rečeno, u ovom trenutku, sa ovakvom raspodelom resora, upitna je i podrška 41 poslanika. 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading