VRUĆINE ODNELE PRVU ŽRTVU U ITALIJI Radnik se srušio na poslu, turisti na Mediteranu upozoreni na visoke temperature opasne po život
Foto: Printscreen

Radnik (44) je umro u Lodiju kod Milana bolesti koju je verovatno izazvala vrućina. On je ucrtavao putokaze unutar ekološke zone puta, kada mu se slošilo malo pre podneva. Kako pišu italijanski mediji, tada je bio najtopliji deo dana u mnogim gradovima - zabeleženo je 40 stepeni.

Prvo mu je u pomoć pritekao kolega koji je radio sa njim, ubrzo je stigla i hitna pomoć i prevezla ga u bolnicu, gde je preminuo.

Hiljade posetilaca Mediterana sada je upozoreno na po život opasne efekte vrućine nakon što je anticiklonski vremenski sistem iz pustinje Sahare pod nazivom Kerber počeo da se širi ka severu.

Kerber će danas u južnim delovima Španije doneti temperature oko 44 stepeni. Još toplije će biti na italijanskim ostrvima Sardiniji i Siciliji, gde se očekuje 45 stepeni.

U Rimu je juče skala pokazala 36 stepeni, prenosi Daily mail.

Vrućina neće zaobići ni Grčku, gde se narednih dana očekuje 44 stepena.

U Atini na Akropolju će biti postavljeni suncobrani usred izveštaja o turistima koji se onesvešćuju na popularnom mestu. Crveni krst će takođe biti tamo i nudiće vodu posetiocima dok masa ljudi čeka na vrućini da poseti Partenon.

U međuvremenu temperature će porasti na 42. podeok skale na Kipru, 38 stepeni očekuje se u Hrvatskoj, a Francuska će se suočiti sa 37 stepeni krajem nedelje.

Meteorolozi očekuju da će toplo vreme širom Mediterana trajati oko dve nedelje.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading