CRNA GORA U RALJAMA MAFIJE Medojević o aferi o kojoj bruji region - Abazović neozbiljan, Novović nedorastao zadatku
Foto: Ilustracija

On je za Vijesti saopštio da su kriminalizovana ANB, policija, carina, tužilastvo i sudovi su zataškavali ove dokaze, pokušavali da ih sakriju i unište kako bi zaštitili vođe kartela, ali i sami sebe. 

– U kasnijem periodu delovi tog obimnog materijala su počeli da cure medijima i svi koji su imali pristup su ih zloupotrebljavali bilo u političke svrhe, bilo za diskreditaciju svojih protivnika ili konkurenata u švercu, bilo za reketiranja i sticanje određenih koristi – renaveo je Medojević.

Medojević misli da glavni specijalni tužilac Vladimir Novović očigledno nije dorastao ovako teškom i rizičnom zadatku. Dodao je da u ovdašnjim kartelima imaju višestruko više iskusnih profesionalnih ubica, nego što Novović ima policajaca.

– Sam ne može ništa da uradi i onda je počeo s kalkulacijama i selektivnim izborom meta, što je situaciju učinilo samo komplikovanijom i težom. Ovakav spontani rasplet situacije je najopasniji jer zavisi od subjektivnih procena, interesa i odluka pojedinaca što može dovesti do opasne destabilizacije prilika u zemlji, terorističkih akcija odmazde mafije koja je samo malo ranjena i sada je pritjerana uza zid i najopasnija je. O fondovima i resursima i tehnološkoj opremljenosti i logističkoj internacionalnoj i regionalnoj mreži kartela da ne pričamo. To je daleko iznad kapaciteta naših službi – poručio je Medojević.

Smatra da se Dritan Abazović veoma neozbiljno, neodgovorno i amaterski bavi ovim opasnim fenomenom i pokušava da na ovoj temi od nacionalnog značaja pokupi jeftine poene.

– Ne može se protiv opasne transnacionalne mafije boriti medijskim akrobacijama i ulcinjskim doskočicama. On se ponaša kao PR, a ne kao premijer zemlje u raljama mafije. Jedino državnički odgovoran odgovor formiranje vlade nacionalnog spasa, uvođenje vanrednog stanja i sprovođenje radikalnih mera dekriminalizacije institucija, hapšenje svakog člana kartela, privremena nacionalizacija njihovih firmi i imovine u zemlji i formiranje specijalizovanih agencija i institucija koje bi koristile najsavremenije tehnologije i znanja u borbi protiv monstruoznih organizacija – zaključio je lider PZP-a.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading