turisti francuska
Foto: Alo/Printscreen/Youtube/Hindustan Times

Haos je počeo u utorak uveče nakon što je ranije tog dana francuska policija ubila 17-godišnjeg Naela M. u pariskom predgrađu Nanter, piše Global tajms, a prenosi Kurir.

Kineski Global tajms objavio je detaljan opis kamenovanja autobusa s 41 putnikom koji je bio na putu ka hotelu u Marselju u vreme demonstracija.

Navodi se da video snimak objavljen na kineskim društvenim mrežama pokazuje polupano vetrobransko staklo autobusa i skamenjene putnike koji gledaju okolo dok vozač pokušava da izvuče vozilo na sigurno.

Sve je počelo na neka dva kilometra od hotela u koji su se kineski turisti zaputili. Navodi se da je vozač na putu ugledao lokalno dete koje je mahalo prema autobusu, pokazujući mu da stane i ne nastavlja dalje, pošto je očigledno znalo šta se događa malo dalje odatle.

Ipak, vozač nije shvatio ozbiljnost situacije i nastavio je da vozi ka hotelu.

- Sedeo sam na jednom od prednih sedišta autobusa i jasno sam video nekih pet ili šest izgrednika koji su počeli da bacaju kamenje na nas. Vozač je nastavio dalje, ali se sve više i više izgrednika pojavljivalo kako smo napredovali, da bi u jednom trenutku oni čak postavili blokadu na putu u pokušaju da zaustave naš autobus - naveo je jedan od putnika.

On je kazao da su u tom trenutku zadnja vrata na vozilu bila polupana i silom otvorena.

- Tada je jedam od maskiranih izgrednika iskoristio priliku da uđe u autobus, držeći kamen u ruci. Međutim, unutra je bilo puno ljudi i nekoliko muškaraca mu je pružilo otpor, pa je on na kraju iskočio napolje - rekao je putnik za kojeg se navodi da se zove Vang.

On je naveo da je vozač, Poljak od 40-ak godina, bio relativno miran s obzirom na situaciju.

- Iako mu je vetrobransko staklo bilo polupano, on je ipak uspeo da naglo skrene i odveze autobus u bezbednu zonu na nekih 2-3 kilometra odatle. Autobus je bio teško oštećen, mnogi prozori polomljeni, a i navigacioni sistem je bio oštećen - kazao je Vang.

On i supruga, sa kojom je krenuo na medeni mesec u Francusku, nisu povređeni, ali je naveda je petoro ili šestoro kineskih turista pogođeno kamenjem i imali su manje povrede.

Kada su konačno stigli u hotel, svi su bili isuviše preplašeni da izađu u grad.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading