Holbrukov potrčko misli da može da drži PREDAVANJA SRBIMA: Dodik o porukama američkog ambasadora
Foto: Printscreen

Dodik je ocenio da je reč o mešanju u unutrašnje stvari BiH, ali i o kršenju rezolucija i deklaracija o diplomatskim odnosima.

On je takođe podsetio da je pre samo nekoliko dana američki ambasador Majkl Marfi govorio je kako Dejtonski sporazum nije napravljen da bi trajao nego da je to neki početak koji treba dograđivati, da bi juče optuživao Srpsku za kršenje Dejtonskog sporazuma.

„Ambasador smatra da ima prava da drži predavanja ili da sugeriše šta je pravi izbor, koga treba izabrati. On je, ipak, prolazan. Oni su tu samo tri godine. Mnoge pamtim koji su bili pa otišli, sad su najobičniji penzioneri“, istakao je predsednik Republike Srpske.

Dodik je dodao da je aktuelni američki ambasador specifičan samo u jednoj stvari:

„Bio je potrčko Holbruku koji je ovde manifestovao silu, nešto nametao i misli da je to stalno, za čitav život, da taj deo ponašanja pripada i njemu, pa drži predavanja srpskom narodu ovde u Republici Srpskoj. Stavio se na stranu Muslimana u Bosni, ne okleva da to pokaže“, rekao je Dodik i ukazao da on nije onaj koji dostojno predstavlja SAD i da je „očigledno to neka greška sa njegovim slanjem ovde“.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading