zgrada interpola
Foto: Printscreen/Foto: Youtube/Printscreen/ Insajder Video

Prema nezvaničnim informacijama “Vijesti”, Skaj transkripti koji su stigli iz Europola pokazuju da su članovi kriminalne organizacije, koju je 2018. godine formirao Ivan Mićković, u periodu od početka 2019. do formiranja Vlade krajem 2020. godine, uspeli da prošvercuju 37 šlepera cigareta koju su članovi tadašnje komisije za uništavanje cigareta Uprave prihoda i carina trebalo da spale.

Podaci do kojih je došao SDT, tvrdi izvor “Vijesti”, ukazuju da je tokom tog perioda kriminalna organizacija, čiji članovi su bili osumnjičeni i Marko Mićković, Ratka Mandić, Mileta Simanić, Đoko Lješković i Rajko Đurović, zaradila najmanje 35 miliona eura.

SDT veruje da su oni sa osumnjičenim članovima komisije za uništenje UPC – Zoranom Pavićevićem, Igorom Pavićevićem, Milutinom Pejovićem i Nebojšom Adamovićem imali šemu prema kojoj je preko 90 cigareta, koje je UPC trebalo da uništi, umesto u pećima, ponovo završavalo na crnom tržištu.

Unutar paketa kriptovane Skaj ECC nema komunikacije koja se dovodi u vezu sa Radem Miloševićem, ali su stigli obaveštajni podaci koji pokazuju da se način izvršenja krivičnog dela tokom akcija navodnog uništenja cigareta od 2019. do kraja 2020. godine, poklapao sa onim što je činjeno prošlog leta, dok je funkcioner GP URA bio na čelu Uprave prihoda i carina.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading