ŠOJGU PRVI PUT U JAVNOSTI OD POBUNE VAGNEROVACA Obišao komandu vojne grupe Zapad (VIDEO)
Foto: EPA/EPA-EFE/MIKHAEL KLIMENTYEV/KREMLIN / POOL MANDATORY CREDIT

"U toku rada u zoni specijalne vojne operacije, ministar odbrane Ruske Federacije, general armije Sergej Šojgu, proverio je istureno komandno mesto jedne od formacija Grupe snaga Zapad", navodi se u saopštenju.

Ministarstvo dodaje da je Šojgu primio izvještaj o trenutnoj situaciji, karakteru neprijateljskih dejstava i izvršavanju borbenih zadataka ruskih trupa na glavnim taktičkim pravcima".

Šojgu je istakao efikasnost identifikovanja i uništavanja vojne opreme i koncentracije neprijateljskog osoblja u taktičkim zonama zoni odgovornosti formacije Zapad.

"Komandant i komandiri Grupe snaga Zapad dobili su zadatak da nastave aktivno izviđanje da bi unaprijed otkrili planove neprijatelja i sprečili njihovu realizaciju na udaljenim prilazima liniji dodira", saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

 

 

Snimak Šojgua pojavio se usred glasina da je otpušten. Ne zna gde ili kad je snimak tačno nastao ali je izvor bio ruski državni medij. Najveći kritičar Šojgua bio je šef grupe Vagner Jevgenij Prigožin koji je njega i generala Valerija Gerasimova nazvao "ološem" koji će "goriti u paklu", navodi "Skaj njuz". Prigožin je u subotu tražio da se Šojgu i Gerasimov predaju Vagneru, piše "Tajms".

Više od 12 sati nakon što je obustavio "marš pravde" na Moskvu nije bilo znaka od Šojgua ili Gerasimova, niti javnih saopštenja tokom krize.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading