BUGARSKA SPREMNA ZA BALKANSKI KONFLIKT "Jedini rat u koji bih lično krenuo je onaj ako bi se nešto desilo u Severnoj Makedoniji"
Foto: Shutterstock

- Mnogi postavljaju pitanje šta se događa u Ukrajini, zašto Rusi tako postupaju…? Veoma jednostavno. Hajde da mi, Bugari, odgovorimo sebi samima: a zašto mi tako prema Makedoniji? To je isto. Osećanje zajedništva, prevareno osećanje zajedništva, mešanje spolja s ciljem da se podeli jedan narod. Stvaranje novih nacija, pokušaji da se međusobno suprotstave - naveo je Karakačanov.

On je izrazio protivljenje učešću Bugara u borbenim dejstvima izvan granica zemlje kako bi se zadovoljili tuđi interesi. Prema njegovim rečima, bugarska vojska ne bi izdržala učešće u aktuelnom sukobu.

Dodao je da u zemlji moraju biti spremni za konflikt na Balkanu.

- Bugarska vojska treba da bude spremna da čuva svoje granice i svoje nacionalne interese ovde na Balkanu. Jedini rat u koji bih lično krenuo je onaj ako bi se nešto desilo u Severnoj Makedoniji. To su naše teritorije, naši sunarodnici. Druga je stvar što je jedan deo njih ispranih mozgova (Makedonci) - rekao je Karakačanov, prenosi Sputnjik.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading